Varnus Xavér 60 éves lett: így él Kanadában és itthon az orgonaművész

Több ország között is ingázik, de itthon érzi a legjobban magát.

Varnus Xavér 60 éves lett
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Varnus Xavért a születésnapja előtti estén majdnem elütötte egy biciklis futár, de nem ezek voltak az egyedüli izgalmas témák, melyeket megosztott magáról a hatvanat betöltő művész.

Varnus Xavér 60 éves lett

Április 29-én ünnepelte 60. születésnapját Varnus Xavér, aki ennek apropójából volt a Reggeli vendége. Az orgonaművész több érdekességet elmesélt arról, mivel tölti most a mindennapjait itthon, és miért választott magának külföldi lakhelyeket is.

- Elhatároztam, hogy visszaköltözöm ugyanabba a lakásba, amelybe tulajdonképpen beleszülettem. Ez azzal járt együtt, hogy végig kellett nézni a felújítás előtt egy család 120 évét - fogott bele a történetbe, és azt is elárulta, édesapja után rengeteg kép maradt.

A ház renoválása közben gondolkodott el azon, hogy még nem volt olyan otthona, melyben ne lett volna orgona. Most sem lesz ez másképp, a saját gyerekszobájában fog helyet kapni az a házi orgona, melyet még ő maga mutatott be Vitray Tamás műsorában 27 évvel ezelőtt. Az orgonát készítő orvos nemrég elhunyt, a művész örökölte tőle a remekművet.

Varnus Xavér többlaki életet él, most éppen Magyarország, Olaszország és Kanada között ingázik - az utóbbi országban különleges ingatlant is vásárolt. Mivel úgy érzi, sokszor már kibírhatatlan a hőség itthon nyáron, ezért esett a választása a kissé hűvösebb levegővel rendelkező országra, Olaszországban pedig a teleket tölti szívesen.

- Azért valljuk be őszintén, ősszel és tavasszal Magyarországnál nincsen csodálatosabb. Az ember szeret utazgatni, meg szeret sokfelé lenni, de azért mégiscsak az a jó kis gyerekkori feeling, amikor az ember végigmegy a körúton, az Andrássy úton, és úgy érzi, hogy itt minden kő kicsit róla is szól.

Varnus Xavér 13 évvel idősebb nőt vett feleségül: 2 nap szex után nősült meg

Varnus Xavér már fiatal korában is rajongott a gyengébbik nemért.

Elolvasom

Cover-fotó: RTL/Reggeli

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A legújabb epizódban az AI, vagyis a mesterséges intelligencia előretöréséről, jövőjéről és esetleges veszélyeiről dilemmázzunk. Valóban elveheti a munkánkat az AI? Kell-e félnünk a mesterséges intelligenciától? Hogyan hasznosítható az oktatásban? Teremthet munkahelyeket? Többek között ezekre a kérdésekre keresi a választ Szertics Gergely AI szakértő, Kazár Zalán Kristóf, a Femina vezető szerkesztő-újságírója és Pintér Ada műsorvezető.

Promóció

Ezt is szeretjük