Vitézy Dávid: az ellenfeleim programja nem tesz ki egy A4-es oldalt, az enyém 160

ma 08:29
Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
Vitézy Dávid szakembereket szeretne delegálni minden fővárosi közszolgáltató cég irányító testületébe a pártemberek helyett. /Fotó: vitezydavid.hu

Vitézy Dávid szakembereket szeretne delegálni minden fővárosi közszolgáltató cég irányító testületébe a pártemberek helyett. /Fotó: vitezydavid.hu

– Ketten vagyunk esélyesek Karácsony Gergellyel, de bármelyikünk nyeri is meg, együtt kell működnünk más pártokkal a közgyűlésben – jelentette ki Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt, aki szerint a városvezetés kampányidőszakban, közpénzből egy „lakógyűlésnek álcázott rejtett politikai kampányt” finanszíroz.

A programjáról, az esélyeiről és a főváros legfontosabb szakpolitikai kérdéseiről beszélt Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt a HVG podcastjában.

Legerősebb kijelentései egy csokorban:

  • Szentkirályi Alexandra 7 pontos programja elfér egy söralátéten, és ha azt és Karácsony Gergely 10 pontos programját egymás alá tesszük, a kettő sem tölt ki egy A4-es oldalt, ehhez képest ő egy 101 pontos, 160 oldalas programot készített.
  • Az ellenzék joggal kritizálja a kormányzat propagandarendszerét, hogy közpénzből a kampányidőszakban népszavazásokat hirdetnek, de a városháza ugyanezt csinálja.
  • Rendszeresen fordul elő a közösségi közlekedésben, hogy az ember nem tudja, éppen milyen testnedvbe ül bele.
  • A Kossuth Lajos utca és a Rákóczi út egy sebhely a városban, a balkáni jelző sem jó rá, mert ilyen közállapotok már Tiranában sincsenek.
  • Ne kezeljük pártpolitikai kifizetőhelyként mondjuk a BKK igazgatóságát, ne az legyen, hogy minden frakció beültet oda valakit, aki jó elvtárs.
  • A rákosrendezői maxi-Dubaj: nem felhőkarcoló-párti, de sokkal nagyobb bajnak látja, hogy teljesen szabad kezet adna a kormány a befektetőknek, akik azt építhetnének oda, amit csak akarnak. A beruházásról érdemes lenne akár népszavazást is tartani.
  • Magyar Péterről: abban például igaza van, hogy a két nagy politikai tömbnek van egymásra utaltsága, mert „az ellenségképek életben tartják egymást”, viszont sokakban van igény arra is, hogy ezt meghaladjuk. 
BLIKK DOSSZIÉ mappa mappa

Budapest

Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Blikk friss híreit a Google hírfolyamához

Neked ajánljuk

Iratkozz fel hírlevelünkre, legyél képben!
blikk tablet
Nem akarsz lemaradni?
Azonnal tudni szeretnél mindenről, ami fontos? Csatlakozz, mi mindenről értesítünk, ami tényleg számít!
Miért jó ez Neked? 1. Mert képben leszel a nap legfontosabb sztorijait illetően 2. Megkapsz mindent, hogy nagyon jól szórakozz 3. Nem maradsz le a hírekről, nem szalasztod el a lényeget
Egymillió forint kihúzná a bajból?

Nem mindegy, hol vesz fel személyi kölcsönt, hiszen a bankok ajánlatai között jelentős különbségek lehetnek. A Bank360 hitelkalkulátorával könnyen összehasonlíthatja pénzintézetek ajánlatait! Egymillió forint 72 hónapra akár 15,43 százalékos THM-mel is elérhető, egy jó döntéssel a teljes futamidő alatt százezreket spórolhat.

Vitézy Dávid Szentkirályi Alexandra Karácsony Gergely főpolgármester-jelöltség választás 2024

Játssz és nyerj!